Lars Engelberth

Birkerød

Opvokset i Roskilde, afstikker i tre år til New York – boet i Birkerød siden 1996. Gift med Mette – tre drenge Victor på 27, August på 23 og Lauritz på 18. Uddannet Akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi og Vølund Miljøteknik. Civilt arbejder jeg i Klasselotteriet, hvilket jeg har gjort i mere end 25 år med forskellige opgaver. For nærværende er en af mine opgaver at ringe til vinderne af vores største gevinster.

Jeg sidder i dag i kommunalbestyrelsen, i Socialudvalget og er næstformand i Kultur -og fritidsudvalget – samt i Folkeoplysningsudvalget. Endvidere er jeg formand for Rudersdal Idrætsråd og i bestyrelsen for Birkerød Håndbold Klub. Jeg sad 17 år i Birkerød Gymnasiums bestyrelse.

I Rudersdal er naturen og det grønne jo lige ved døren. Som medlem af Furesø Golfklub elsker jeg at gå en runde på den smukke og velholdte golfbane – men jeg går rigtig mange ture med Mette og vores hund Sigurd i Vaserne. Og så en tur på Rudersdal Ruten – så bliver det ikke meget bedre. Som formand for Rudersdal Idrætsråd kommer jeg også meget gerne rundt på idrætsfaciliteterne og ser dygtige lokale idrætsudøvere. 

Mine mærkesager 

Idræt i fokus

Idræt er, uanset i hvilken form den dyrkes, et fantastisk aspekt i livet. Mange borgere i Rudersdal benytter naturen – mens andre er afhængige af faciliteter. Uanset om du er til holdsport eller individuel idræt – arbejder jeg som formand for Rudersdal Idrætsråd – for bedre faciliteter til idrætslivet i Rudersdal. Desværre bruges der i denne tid rigtig mange penge – ikke på nye faciliteter, men derimod på renovering – fordi der ikke i tide blev sat penge af til renovering. Det er ærgerligt og bør være stof til eftertanke.

Et vigtigt forhold for idrætsklubberne blev meget synligt i forbindelse med Covid-19 – nemlig klubhusfaciliteter. Jeg er af den mening, at vi skal sikre gode klubhusforhold til foreningslivet. Gennem sådanne faciliteter opbygges og fastholdes de sociale netværk i idrætslivet – som er så vigtige i foreningsDanmark. Det er værd at kæmpe for, synes jeg.

Idræt bør også mere i fokus i folkeskolerne i Rudersdal – hvor man flere steder ikke lever op til kravet om daglig bevægelse i folkeskolen. Jeg forslår, at man i det mindste genindfører en årlig idrætsdag i folkeskolerne – og lader eleverne på skolerne kæmpe i idræt mod hinanden. Bevægelse er utrolig vigtig i forbindelse med indlæring og selvværd – dertil bør vi sætte idræt i fokus.

Sundhed i fokus

Sundhed for alle borgere er et vigtigt fokuspunkt. Naturligvis har vi selv ansvaret for vores eget liv – betinget af de valg vi træffer – og de der kan selv, skal selv.

Der er imidlertid også borgere, som desværre ikke fået taget det næste skridt til et sundere liv. For dem findes der heldigvis en række organisationer, patientforeninger og kommunale tilbud – som gør meget for at hjælpe.

Jeg mener vi bør arbejde for at få kommunale sundhedscentre. Et sundhedscenter med et antal praktiserende læger og andre sundhedsrelaterede tilbud, for eksempel rehabilitering og genoptræning.

En lang række livstilssygdomme; rygning, diabetes, alkohol og fedme er efter min mening forhold, hvor vi som lokalsamfund kan sætte mere og bedre ind for at hjælpe de borgere som har problemer.

Ensomhed er også en del af at have et sundt liv. Derfor bør der være øget fokus på de mange ensomme som også findes i dagens samfund. Her kan det ofte være et problem at identificere de ensomme – og her kan flere instanser hjælpe, blandt andet i det omfang borgerne modtager hjemmehjælp eller har anden kontakt med det offentlige.

Borgerinddragelse

Med det nye tiltag om samarbejde med ”We Do Democray” – lagde vi godt fra start med Borgersamlingen omkring FN’s 17 Verdensmål. Masser af gode in-put fra engagerede borgere. Opfølgningen med ”Bæredygtighedskonferencen 27. september på Nærum Gymnasium viste – hvad engagerede borgere, interesseforeninger, politikere kan skabe af energi sammen.

Skridtet videre i min optik – er etableringen af en kommunal høringsportal – hvor alle høringer bliver lagt ud, så alle borgere kan se dem, og kommenterer dem – uden nødvendigvis at være part. Det åbner op for at udnytte de mange kompetencer og erfaringer borgerne i Rudersdal besidder. Så får vi endnu mere vidensdeling og engagement og formodentlig bedre løsninger – til alles bedste.

Mød mig på facebook