Martin Barfoed, Vedbæk

Opstiller som kandidat for Det Konservative Folkeparti i Rudersdal ved kommunalvalget den 18/11 2025.

Lidt om mig selv

Siden 2017 har jeg boet i kommunen – først i Holte og siden 2019 i Vedbæk. Jeg runder de 40 i år og sammen med min bedre halvdel, Kiki, har vi tre børn i alderen 3-11 år.

Til daglig arbejder jeg i et af landets største pensionsselskaber, hvor jeg er leder af et mindre team i Ledelsessekretariatet med ansvar for samarbejdet med vores ejerkreds. Tidligere har jeg bl.a. arbejdet med politisk interessevaretagelse i en af de mest toneangivende erhvervs- og arbejdsgiverorganisationer.

Det at engagere mig er ikke nyt. I de senere år har jeg været frivillig i en række forskellige foreninger og kontekster, fx i FC Rudersdal, i Vedbæk Tennisklub, som ”kontaktforælder” på Vedbæk Skole og bestyrelsesmedlem i grundejerforeningen. Det er således ikke nyt for mig at engagere mig i det lokale liv – men nu håber jeg at gøre det i en ny kontekst som lokalpolitiker.

Derfor vil jeg i Kommunalbestyrelsen

Jeg er opvokset i et politisk hjem. Med en mor som kommunalpolitiker og senere med en far i det landspolitiske har der i hele min opvækst, været drøftet politik omkring mig. Det har formet og præget mig, og den politiske interesse har i den grad fulgt mig.

Samtidig har det været vigtigt for mig at skabe egen ballast og livserfaring – så hvis jeg en dag ville kaste mig ud i noget politisk, ville det være af en vej formet af mig selv.

I den seneste valgperiode har jeg – foruden de meget tydelige politiske resultater – set, hvordan den konservative ledelse har formået at skabe et inddragende og bredt politisk samarbejde samtidig med, at der er kommet langt mere fokus på borgerinddragelse.

Det er værdier, jeg sætter højt. Da jeg så fik muligheden, kunne jeg mærke, at timingen var den rigtige til at springe ud i det.

Det jeg vil arbejde for / Mine personlige mærkesager

  • En mere attraktiv folkeskole for børn, forældre og lærere
    I seneste valgperiode er skolerne endelig blevet prioriteret. Det var på tide – men vi er ikke i mål. Næste skridt er fokus på mere tydelig ledelse af folkeskolerne. Vi skal have mere attraktive lærermiljøer, så lærerne fastholdes, og de gensidige forventninger skolen og forældrene imellem skal være mere tydelige.
    Det gælder hele vejen rundt fra forvaltningen til skolerne og fra skolerne ud mod forældrene. God ledelse skal mærkes og ikke skrives. Et par nøgleord er tydelighed, konsistens og klare rammer, så borgerne og lærerne ikke er i tvivl om, hvad skolerne vil. Det vil give en fælles grobund og bedre afsæt for dialog mellem skole og hjem.
    Det større mål er at skabe de bedste forudsætninger for inspirerende undervisning, så faglighed og dannelse kan komme i centrum i skolen.
  • Bedre rammer for den fysiske samvær for vores børn og unge
    De fysiske rammer for vores børn og unge er underprioriteret. Det rammer forskelligt de enkelte byområder imellem. Det er lige fra slidte daginstitutioner, underprioriterede SFK-tilbud og manglende tilbud i aftentimerne for de unge. I en tid hvor debatten om mistrivsel blandt børn og unge raser, er det særligt vigtigt, at vi som kommune skaber attraktive fysiske rammer for, at vores børn og unge har lyst til at være sammen.
    Der skal derfor være en prioriteret plan for de enkelte byområder i Rudersdal, fx vil jeg i Vedbæk fremhæve SFK-tilbuddet og de manglende fysiske rammer for vores unge som stærkt underprioriteret.
  • Det er frivilligheden, der skaber et lokalliv
    Hvad er et lokalsamfund uden et stærkt engagement af borgere, der lægger frivillige timer for fællesskabet? Det kan ikke købes for penge, hvad frivilligheden betyder. Om det er i den lokale idrætsforening, kulturelle begivenheder eller frivillige sociale indsatser er det nerven, der skaber et levende lokalsamfund. Engagement og lokalt liv inspirerer, det gør os glade og det samler os på tværs af aldre, politisk overbevisning, jobfunktioner osv.
    Vi skal derfor gøre alt, hvad vi kan for at gøre det så attraktivt som muligt at være frivillig. For den frivillige skal kommunen opleves som en aktør, der strækker sig langt for det frivillige engagement med så lidt bureaukrati som muligt. Samtidig skal der afsættes større midler til bylivspuljer til at fremme og danne rammen for frivillige initiativer.
    Generelt skal ambitionen være, at hvis det frivillige initiativ er der, så er kommunen der også.
  • Fortsat fokus på at sænke de administrative udgifter i kommunen
    På det administrative område er der med konservativ ledelse i valgperioden truffet beslutninger, så der i 2028 er skabt varige årlige administrative besparelser på 55 mio. kr. Det er en kæmpe succeshistorie. Næste skridt er at træde på den digitale speeder i form af administrative robotter, machine learning og AI, så vi kan fortsætte med at effektivisere og frigive midler til varme hænder og gavn for borgerne.
  • Vedbæk – forandre for at bevare
    Jeg vil gerne være garant for, at vi kommer godt i mål med visionsplanerne for Vedbæk. Der er flere større projekter i årene, der kommer. Som et enkelt eksempel skal ”Hotel Marina-grunden” følges tæt, så vi får et projekt, vi kan være stolte af, som åbner sig op mod stranden, passer æstetisk med byen og som inviterer fællesskabet ind.

Kontakt: barfoed.rudersdal@gmail.com

LinkedIn: www.linkedin.com/in/martin-p-barfoed-08ab619

Facebook: https://www.facebook.com/Martin.P.Barfoed